• home
 • video
 • pas verschenen

  GreenEdge wint, Gilbert lost in ploegentijdrit

  GreenEdge is de snelste in een ploegentijdrit over 17 km.

  Matthew Goss is de eerste leider in Tirreno-Adriatico. Zijn ploeg GreenEdge was de snelste in de opener, een ploegentijdrit over 17 kilometer. Maar het meest opvallende beeld kwam van Philippe Gilbert: die loste bij zijn teleurstellende BMC-ploeg.

  Wat GreenEdge (met specialisten Goss, Meyer en Tuft) tussen San Vincenzo en Donoratico liet zien, was ronduit indrukwekkend.

  De Australische ploeg dook maar liefst 17 seconden onder de toptijd van twee andere ploegen. En niet van de minsten: RadioShack (met hardrijder Cancellara) en Garmin (Farrar).

  Goss, de winnaar van Milaan-Sanremo vorig jaar, is de eerste leider. Hij reed als eerste van zijn ploeg over de streep.

  BMC mocht de tijdrit afsluiten, maar het werd een afknapper van formaat voor Cadel Evans (winnaar van de Tirreno 2011) en Philippe Gilbert.

  Iets over halfweg moest Gilbert zelfs lossen. Pijnlijk. De Belgische kampioen blijft op zoek naar zijn beste vorm. Maar in paniek slaan doet hij niet (zie Lees Ook, gesprek voor de Tirreno).

  De Belgische teams, Lotto-Belisol en Omega Pharma-Quick Step, reden verdienstelijk. De twee ploegen eindigden respectievelijk 11e en 15e.

  Tirreno-Adriatico (Ita-WorldTour)