• home
 • video
 • pas verschenen

  Georgië en Azerbeidzjan voor EK voetbal 2020

  De Rode Duivels kennen al de weg naar Bakoe.

  Georgië en buurland Azerbeidzjan zijn kandidaat om samen het EK voetbal in 2020 te organiseren. Beide landen zullen wel nog hard moeten investeren in stadions en infrastructuur willen ze in hun opzet slagen.

  De Europese voetbalbond UEFA maakt in 2014 de organisator van het EK voetbal 2020 bekend. Bij de mogelijke kandidaturen zit ook de tandem Georgië/Azerbeidzjan.

  Dat bleek tijdens een staatsbezoek van de Georgische president Michail Saakasjvili aan Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, werd de kandidatuur bekendgemaakt. "De kandidatuur zal de relatie tussen beide ex-Sovjetrepublieken verbeteren", zegt Saakasjvili.

  Voorlopig zijn er nog geen officiële kandidaturen, maar 9 landen toonden wel al interesse. Toen België en Nederland naast het WK 2018 grepen, lieten ze al een ballonnetje op over een eventuele kandidatuur voor het EK 2020.