• home
 • video
 • pas verschenen

  Frankrijk wil GP-beurtrol met Francorchamps

  De Belgische GP werd in 2011 gewonnen door Vettel.

  Krijgen we vanaf 2013 pas om de 2 jaar een Belgische Grote Prijs Formule 1? Als het van de Franse minister van Sport David Douillet afhangt wel. Hij wil dat er een beurtrol komt tussen België en Frankrijk.

  De Franse minister David Douillet, een ex-judoka, besprak zijn plan al met F1-paus Bernie Ecclestone. "En hij ging akkoord met ons financieel plan. We zijn klaar om elk jaar afwisselend een GP te houden in Castellet en in Spa."

  "Ik wacht nu op een antwoord van onze Belgische vrienden, zij moeten nog enkele zaken uitklaren met Ecclestone." Bij het Waalse ministerie van Economische Zaken klinkt het dat er deze maand nog schot in de zaak zal komen.

  De beurtrol tussen Frankrijk en België zou er komen om de kosten te drukken. Het past ook in de plannen van Ecclestone om het aantal GP's in Europa te beperken.