• home
 • video
 • pas verschenen

  De Man keert een illusie armer terug uit China

  Mark De Man (28) gaat dan toch niet naar China. De verdediger verbleef een week bij de Chinese tweedeklasser Chongquing, waar een contract voor hem klaarlag. "Ze spraken daar alleen Chinees. Ik kon met niemand communiceren."

  De carrière van De Man zit in het slop. De ex-Rode Duivel ging van Anderlecht naar Roda en via Beerschot naar tweedeklasser OHL. Dit seizoen was hij even bij derdeklasser Hasselt, maar het niveau viel hem daar tegen.

  Via Chongquing wilde hij zijn carrière een nieuwe boost geven. Maar van dat Chinese avontuur komt niets in huis.

  "Ik ben een week naar China geweest om na te gaan hoe de levensomstandigheden er waren. Dat viel behoorlijk tegen", zegt De Man in Het Nieuwsblad.

  "Het lag al moeilijk voor mijn gezin om mee te komen. Bovendien spraken ze daar helemaal geen Engels. Ik kon met niemand communiceren, ze spraken alleen Chinees op de club."

  Waar hij nu aan de slag gaat, weet De Man nog niet. "Ik sta voor veel open. De kans dat ik dit seizoen nog een club vind, is klein. Ik zal mijn conditie wellicht onderhouden bij een club uit de buurt. En daarna zien we wel."