• home
 • video
 • pas verschenen

  "Europa haalt beste van Standard naar boven"

  Standard is de enige overgebleven Belgische ploeg in Europa.

  Standard speelt donderdagavond in de achtste finales van de Europa League tegen de Duitse club Hannover. Coach José Riga en aanvoerder Jelle Van Damme kijken met vertrouwen uit naar wedstrijd. "In Europa kunnen we altijd iets meer", klinkt het in Luik.

  Standard-coach José Riga ziet zijn team sterke prestaties neerzetten in Europa.

  "We zijn trots dat we er nog inzitten. We speelden onze beste matchen in de Europa League en zeker verdedigend hebben we een uitstekend rapport", zegt Riga een dag voor de wedstrijd tegen Hannover.

  "Het resultaat tegen Hannover donderdag wordt belangrijk. De nederlagen tegen Anderlecht en Club Brugge in de competitie deden pijn. We verdienden meer."

  In de groepsfase was Standard beter dan Hannover, maar de Duitsers boekten veel vooruitgang. "Of zij goed zijn of niet, bepalen wij niet. Wij moeten gewoon alles geven en er als ploeg staan."

  Van Damme: "Misschien heeft Standard me gemist"

  Aanvoerder Jelle Van Damme is terug uit blessure en kan weer voorop gaan in de strijd bij Standard.

  Zonder Van Damme liet Standard heel wat punten liggen in de competitie. "Of Standard de voorbije weken een leidersfiguur als Van Damme miste? Dat kan", zegt hij.

  "Het is toch een van mijn kwaliteiten dat ik er op het veld altijd vol voor ga. Moelijk hebben sommigen dat wel nodig op moeilijke momenten. Als ik mag spelen, doe ik dat tegen Hannover ook."

  "In België loopt het misschien wat stroever, maar in de tweede helft tegen Club Brugge toonden we toch dat we een goeie ploeg hebben, die kan verdedigen en druk zetten. Tegen Hannover moeten we nog dat extraatje erbij doen."

  Standard-Hannover live op Sporza

  Bij Sporza bent u donderdagavond aan het juiste adres voor de Europa League-match van Standard. Kijk live naar de wedstrijd in het Match Center, op Canvas (met het commentaar van Frank Raes) of luister naar Radio 1 (met het commentaar van Peter Vandenbempt). Standard-Hannover begint om 21.05u.