• home
 • video
 • pas verschenen

  Parijs-Roubaix rijdt toch door Bos van Wallers

  De koers ontploft traditioneel bij de passage op een 100-tal kilometer van de streep.

  De wielerliefhebber zal op 8 april toch kunnen smullen van de doortocht door het Bos van Wallers. De organisatie van Parijs-Roubaix maakte bekend dat de beruchte kasseistrook van Arenberg op tijd gepoetst zal zijn.

  De stenen op de strook van Arenberg liggen er zo gevaarlijk bij, dat organisator ASO er de renners niet wil doorsturen. De weg heeft een grondige poetsbeurt nodig om het mos tussen de kasseien te verwijderen. Herhaalde contacten met de lokale autoriteiten leverden uiteindelijk succes op.

  "De schoonmaakwerkzaamheden zullen tijdig afgerond zijn", gaf koersdirecteur Jean-François Pescheux mee.  Het Bos van Wallers ligt op een 100-tal kilometer van de streep. Traditioneel ontploft de Franse kasseiklassieker bij die passage.