• home
 • video
 • pas verschenen

  Mario Cipollini (45): "Mijn motor is intact"

  Cipollini: "De wetenschap zou er wel bij varen."

  Stunt of niet? Mario Cipollini zegt dat hij wil terugkeren in het peloton. Hij droomt ervan om de jonge Italiaanse spurter Andrea Guardini te coachen en aan ritzeges te helpen in de komende Giro. "Ik ben in staat om deze weddenschap aan te gaan."

  Cipollini fietste een rijkgevuld palmares bij elkaar: Milaan-Sanremo, het WK en 42 Giro-zeges staan onder meer op zijn palmares. In 2005 stopte de flamboyante Italiaan, op een kortstondige comeback in 2008 na.

  Anno 2012 wil hij het dus weer doen. "De wetenschap kan er wel bij varen", zegt Cipollini in Gazzetta dello Sport. "Wat gebeurt er met het lichaam van een topsporter na zijn carrière? Hoe zou het reageren bij een comeback op het hoogste niveau?"

  "Kijk, ik ben 45 maar voel me niet oud. Ik train veel, zowel met amateurs als met profs." Doet hij het voor het geld? "Keerde Michael Schumacher terug in de F1 voor de centen? Neen, voor de passie. Wielrennen is voor mij een religie."

  Cipollini weegt 90 kilogram. "8 meer dan toen ik top was. Maar die 8 kilogram zijn spieren. Mijn rug en mijn knie doen wat moeilijk, maar mijn motor is intact. Ik ben in staat om deze weddenschap aan te gaan."

  Cipollini wil Andrea Guardini (spurter van Farnese Vini) onder zijn hoede nemen. "Andrea heeft talent en koerst op één van mijn fietsen", zegt Cipollini. "Wat zou het mooi zijn als ik in de Giro de sprint aantrek voor hem, tegen Cavendish. Hoeveel zeges zouden we pakken?" Guardini vierde vorige week enkele spurtzeges in de Ronde van Langkawi.