• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Mentaal voordeel tegen Benfica"

  Nicolas Lombaerts gelooft in de kwalificatie.

  Vanavond vechten Axel Witsel en Nicolas Lombaerts onder elkaar uit wie naar de kwartfinales van de CL mag. De 3-2-zege van Zenit uit de heenmatch lijkt niet geruststellend, maar Lombaerts ziet het zitten. Ook tegenstander Witsel gelooft er nog in.

  "Ik denk dat we met meer vertrouwen naar de match mogen uitkijken dan Benfica", zegt Lombaerts. "Zij hebben geen enkele van hun laatste vier duels gewonnen, terwijl wij het mentale voordeel hebben van de zege in Rusland."

  "Uiteraard wordt het geen gemakkelijke wedstrijd, maar in de topper tegen CSKA Moskou (2-2) lieten we mooie dingen zien. Dat doet het beste verhopen."

  Bij Zenit schatten ze hun kansen hoog in, maar ook Benfica is er heilig van overtuigd dat het het tij kan keren.

  "Na de match in Sint-Petersburg sloegen we ons voor het hoofd dat we Zenit nog zo laat in de wedstrijd lieten tegenscoren", zegt Axel Witsel. "Maar we weten nu wel perfect hoe we hen moeten aanpakken. Ondanks de ijzige kou waren we gevaarlijk en scoorden we twee keer."

  Witsel gaat ervan uit dat Benfica de overwinning zelf moet gaan zoeken. "Ik denk niet dat Zenit naar hier zal komen om vrank en vrij te voetballen. Het zal alles op de counter zetten."