• home
 • video
 • pas verschenen

  Blatter probeert brokken te lijmen met Brazilië

  Jérôme Valcke en Sepp Blatter hebben zich geëxcuseerd bij het Braziliaanse volk.

  Sepp Blatter heeft in een brief zijn excuses aangeboden aan Brazilië na de scherpe kritiek van zijn collega Jérôme Valcke. De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA excuseert zich "bij iedereen die zich persoonlijk aangevallen voelt."

  Brazilië organiseert over twee jaar de eindronde van het WK voetbal. Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, uitte vorige week scherpe kritiek op de Brazilianen: "Ze hebben een schop onder de kont nodig."

  Seppe Blatter probeert nu de gemoederen te bedaren met een open brief. De FIFA-voorzitter excuseert zich "aan iedereen die zich persoonlijk aangevallen voelt, in het bijzonder de Braziliaanse overheid en de presidente".

  "We moeten samen werken om ons gemeenschappelijk doel te bereiken: een uitzonderlijk WK organiseren in het land van het voetbal, in het land van kampioenen."

  Eerder op de dag had ook Valcke zich al verontschuldigd bij het Braziliaanse volk. Volgens de Fransman zijn zijn woorden verkeerd begrepen.