• home
 • video
 • pas verschenen

  Andy Schleck start niet meer in Parijs-Nice

  Andy Schleck (derde van rechts) moest gisteren al zwoegen in de achtergrond.

  Andy Schleck heeft opgegeven in Parijs-Nice. De Luxemburger sukkelt met buikgriep. Na povere prestaties in de tijdrit van zondag en de waaieretappe van gisteren gaat Schleck niet meer van start in de derde rit.

  Schleck zag deze Parijs-Nice als voorbereiding op zijn grote doel later dit seizoen: de Tour. Deze voorbereiding valt nu echter in het water door een acute buikgriep. Schleck zag het deze morgen niet zitten om nog op zijn fiets te kruipen.

  "Andy voelde zich gisteren voor de rit al niet goed. Hij kon de tweede rit nog uitrijden, maar dat kostte hem veel energie", zegt ploegleider Alain Gallopin. "Vanochtend voelde hij zich beter, maar de pijn en koorts doken snel weer op."

  "Ik wilde het echt nog proberen", zegt Schleck zelf, "maar tegen ziekte kan je niets doen. Ik wil de rest van mijn seizoen niet hypothekeren, en moet nu vooral rusten."

  De Belg Maxime Monfort, die door uitstekende prestaties de voorbije dagen zesde staat in het algemene klassement, krijgt nu zijn kans als kopman van RadioShack.