• home
 • video
 • pas verschenen

  Alleen Ceulemans (74) gaat Saive nog voor

  Jean-Michel Saive heeft sinds zondag 23 Belgische titels op zijn palmares. Nog eentje en de tafeltennisser evenaart het record van biljarter Raymond Ceulemans. De 74-jarige Ceulemans won in zijn lange loopbaan het BK 24 keer.

  Saive is 42 intussen en neemt in de zomer deel aan zijn zevende Olympische Spelen. Afgelopen weekend kroonde hij zich voor de 23e keer tot Belgisch kampioen tafeltennis. Een onafgebroken reeks bovendien.

  Raymond Ceulemans won 24 BK's. Hij kan straks zijn record kwijtraken. "Maar ik lig niet wakker van dat record, hoor", zegt de biljarter in Het Laatste Nieuws.

  "En ik ben er zeker van dat Saive daar ook niet wakker van ligt. Of hij er nu 28 of 38 wint, Saive wil overal en altijd winnen."

  "Het is straf wat Saive doet, want tafeltennis is een fysieke sport. Telkens als we elkaar zien, praten we over die Belgische titels. Dat er geen concurrentie is? Dat is flauwekul. Concurrentie is er altijd. Zo'n Belgische titel is niet minderwaardig."