• home
 • video
 • pas verschenen

  "Olympisch zwembad is echt wauw"

  Emmanuel Vanluchene (19) heeft zich geplaatst voor het EK zwemmen, van 21 tot 27 mei in Hongarije. Op de Britse trials zwom hij de limiettijd op de 100 meter vrije slag. En Vanluchene deed dat in een "uniek" olympisch bad in Londen.

  Emmanuel Vanluchene dook op de Britse kampioenschappen 17 honderdsten onder de limiet voor zwemmers geboren in (of na) 1992. Die is vastgelegd op 49"98, Vanluchene tikte aan na 49"81.

  "49"81 verwachtte ik totaal niet. Maar alles ging goed tijdens de opwarming en de wedstrijd zelf was fantastisch", zegt de 19-jarige zwemmer aan Sporza.

  De Britse kampioenschappen vonden plaats in het London Aquatics Centre, volgende zomer het decor voor de Olympische Spelen. "Dit olympisch bad is echt wauw. Het zwembad is uniek. Het is enorm groot."

  "Het is een erg snel bad. 3 meter diep, wat perfect is. De blokken zijn perfect en de muren zijn heel vast, zodat je heel moeilijk wegglijdt. Het is allemaal heel goed."

  Ook Buys en Van der Straeten naar het EK

  Emmanuel Vanluchene is de derde Belg die op het EK zal starten op de 100 meter vrije slag. Eerder zwommen ook Pieter Timmers en Dieter Dekoninck het minimum.

  De voorbije dagen plaatsten Kimberly Buys (100 meter rugslag) en Egon Van der Straeten (200 meter vlinderslag) zich op de Britse trials. Het EK zwemmen in groot bad vindt van 21 tot 27 mei plaats in Debrecen in Hongarije.