• home
 • video
 • pas verschenen

  "KVM wil een nieuw stadion met veel comfort"

  "We willen geen stadion meer dat met haken en ogen aan elkaar hangt", zegt Johan Timmermans.

  Bij KV Mechelen zitten ze met een baksteen in hun maag. Nu er een akkoord is over het stadion moet Achter De Kazerne over afzienbare tijd veranderen in een mooie en sfeervolle nieuwbouw. "Maar KV moet een hel blijven", zegt voorzitter Johan Timmermans.

  Zaterdag kon KV Mechelen "historisch" nieuws openbaren: de club heeft na jaren getouwtrek eindelijk een akkoord bereikt met Willy Van den Wijngaert. Investeringsmaatschappij Mitiska wordt eigenaar van de accomodatie, de club huurt het stadion van Mitiska.

  Dat is nog maar een eerste stap, want nu wil KV Mechelen zijn stadion zo snel mogelijk verbouwen. "We willen geen stadion meer dat met haken en ogen aan elkaar hangt", zegt Johan Timmermans in Gazet van Antwerpen.

  "We moeten een plan voor een totaal vernieuwd stadion bij de bouwdienst indienen en zullen het stadion daarna in fases realiseren."

  "We gaan ons intern beraden en overleggen met de fans over het concept, maar de grote krachtlijnen liggen vast. We willen een stadion voor 18.000 mensen, met staanplaatsen, veel comfort en de fans dicht bij het veld."

  "KV moet een hel blijven, waar tegenstanders met angst naartoe komen. Nu sturen ze jonge scheidsrechters naar hier met de boodschap "Als je KV overleeft, overleef je alles". Van de hoofdtribune mag het geraamte bewaard blijven, maar we willen geen mengelmoes van stijlen meer."