• home
 • video
 • pas verschenen

  Wenger: "We moeten ervoor gaan"

  Milan scoorde vier keer tegen Arsenal in de heenmatch.

  Deze week zijn er al vier terugwedstrijden in de achtste finales van de Champions League. Na de 4-0-nederlaag van Arsenal in Italië lijkt de kwalificatie voor Milan al een feit. Toch weigert Milan-coach Massimiliano Allegri Arsenal te onderschatten.

  Na de zwaarste nederlaag uit zijn Europese geschiedenis op San Siro lijkt het voor Arsenal onmogelijk zich nog te plaatsen voor de kwartfinales.

  Toch is coach Allegri op zijn hoede: "Ondanks ons voordeel van 4 doelpunten, geven Engelsen nooit op. Dus ik verwacht van mijn team dat het nog beter speelt dan in de heenwedstrijd, juist omdat het weet hoe moeilijk deze wedstrijd zal zijn."

  Arsenal -coach Arsène Wenger ziet nog een waterkans voor zijn ploeg: "We weten dat de statistieken tegen ons spreken, maar we hebben niets te verliezen. We moeten ervoor gaan."

  De statistieken geven Arsenal alvast niet veel kans. Slechts drie ploegen zijn er ooit in geslaagd vier doelpunten op te halen in een Europese competitie: Real Madrid (1985/86), Leixões (1961/62) en Partizan Belgrado (1984/85).

  U kunt de 1/8 finales dinsdag en woensdag live volgen in ons Live Match Center.