• home
 • video
 • pas verschenen

  Ruiter Devroe: "Finale op Spelen is mogelijk"

  Jeroen Devroe kan de Olympische Spelen al ruiken.

  Het ziet ernaar uit dat België met Jeroen Devroe een dressuurruiter op de Spelen in Londen zal hebben. Devroe voldeed aan alle internationale normen, maar nog niet aan die van het BOIC.

  Devroe moet nog één keer minstens 70% halen op een internationale meeting. "In de winter heb ik dit al drie keer gedaan, maar volgens het reglement moet ik dit ook nog één keer doen "in de omstandigheden van de Spelen", in de openlucht dus", zegt hij aan Sporza.

  "In andere sporten, zoals atletiek, is er misschien een groot verschil tussen binnen en buiten, maar in de dressuur niet. Normaal moet dat dus lukken."

  Jeroen Devroe had zich ook geplaatst voor Peking, maar door een blessure van zijn paard moest hij afhaken. "Paganini blesseerde zich net in de wedstrijd van de kwalificatie. Ik moet dus goed oppassen met Apollo van het Vijverhof."

  "Ik heb mijn paard niet gespaard tijdens de winter en als we zo voortdoen, kan hij leeg zijn in Londen. Toch ga ik de moeilijke wedstrijden niet uit de weg. Ik rijd geen 1500 km om in Polen in een makkelijke wedstrijd te starten."

  Als hij in Londen geraakt, wat is dan de ambitie van Devroe? "Ik sta 32e op de ranglijst, maar als alles meezit, kan ik de top 15 halen, de finale dus."