• home
 • video
 • pas verschenen

  Rondo pakt uit met historische "triple-double"

  De Boston-spelmaker is tegen New York goed voor 18 punten, 17 rebounds en 20 assists.

  Rajon Rondo heeft zich zondag in de geschiedenisboeken gebasketbald. De spelmaker van de Boston Celtics pakte in de NBA-match tegen New York uit met een erg ruime "triple-double": 18 punten, 17 rebounds en 20 assists.

  In de drie statistieken kwam Rondo in de dubbele cijfers terecht, vandaar de naam "triple-double". Zijn reeks statistieken is de meest indrukwekkende in de beste basketbalcompetitie ter wereld sinds Magic Johnson in 1989. De ex-vedette van de LA Lakers liet toen tegen Denver 24 punten, 17 rebounds en 17 assists noteren.

  Ondanks de topprestatie van Rondo was het toch knokken voor Boston tegen de Knicks. Pas na een verlenging won het met 115-111.