• home
 • video
 • pas verschenen

  HSV-spits 8 matchen geschorst na horrortackle

  Klik op de pijl om het gesprek over de tackle in Extra Time te bekijken

  Hamburg-spits Paolo Guerrero heeft zich afgelopen weekend weer van zijn slechtste kant laten zien. De Peruaan veroorzaakte een storm van verontwaardiging door een wilde tackle op de doelman.

  Hamburg stond 0-3 achter tegen Stuttgart toen Guerrero en Sven Ulreich samen naar de bal ter hoogte van de cornervlag spurtten. Ulreich was Guerrero voor, maar die vloerde de doelman toch met een vliegende tackle op kniehoogte, zonder de minste intentie om de bal te raken.

  Guerrero kon meteen inrukken en krijgt nog acht dagen schorsing. Hamburg gaat in beroep. Frank Arnesen, sportief directeur bij Hamburg, is niet te spreken over de strafmaat. "Ik ben ontgoocheld. Ik wil de overtreding niet door de vingers zien. Maar als ik vergelijk met andere fouten had ik zo'n zware straf niet verwacht."

  In 2010 werd Guerrero al vijf duels geschorst omdat hij een fles gegooid had naar een fan die hem beledigd had.

  Einde aan huwelijk tussen Hamburg en Petric

  Bij Hamburg nemen ze na het seizoen ook afscheid van Mladen Petric. Het vierde seizoen van de Kroatische aanvaller bij HSV wordt dus zijn laatste. "Mladen heeft heel wat doelpunten gemaakt voor
  ons en hij blijft belangrijk, maar we kiezen voor een andere weg", zegt sportief directeur Frank Arnesen.

  "Ik had graag een nieuw contract getekend, maar dat kon niet bij HSV", treurt Petric. "Ik richt me op een nieuwe toekomst."