• home
 • video
 • pas verschenen

  Gentse voorzitter haalt zwaar uit naar spelers

  Er is weinig reden tot juichen in Gent. De laatste triomf in eigen zaal dateert van de 70-56 begin november tegen Pepinster.

  Gent incasseerde zaterdag zijn vijfde opeenvolgende nederlaag. Tegen de Antwerp Giants werd het 57-81. De Optima-aanhang wacht al sinds 5 november op een thuisoverwinning en dat werkt ook de voorzitter danig op de heupen.

  Yannick De Clercq is op de regionale tv-zender AVS niet bepaald mals voor zijn werknemers op en naast het parket. "Deze nederlaag komt zeer hard aan. Voor de zoveelste keer hebben we ons thuis belachelijk laten maken", zegt de voorzitter.

  "Dit is absoluut onaanvaardbaar. Ik ben ontgoocheld en boos. Ik heb alle respect, vertrouwen en geloof in de groep volledig verloren."

  "Onze thuisresultaten zijn onaanvaardbaar met nauwelijks één thuisoverwinning. De evaluatie is dan ook negatief: de club zal niet voortdoen met deze spelersgroep."

  "En ik zie ook niet in waarom we coach Yves Defraigne zouden aanhouden. Vorig jaar had hij het excuus dat het zijn groep niet was, dat telt nu niet meer. Hij heeft deze groep samengesteld en is dus verantwoordelijk. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af en wordt niet verlengd."