• home
 • video
 • pas verschenen

  "Alles boven 1m97 op het WK zou goed zijn"

  Tia Hellebaut: "Mijn honger is heel groot"

  Woensdag vliegt Tia Hellebaut naar Istanbul, waar ze in het weekend deelneemt aan het WK (vrijdag voorronde en zaterdag finale). "Ik ga naar daar om mijn beste seizoensprestatie te verbeteren", zegt de 34-jarige olympische kampioene.

  "Mijn eerste vijf wedstrijden van het seizoen waren goed. In de eerste drie haalde ik 1m95, 1m96 en 1m97. De andere twee waren ietsje minder, maar die waren dan ook in volle trainingsperiode en meer op mijn techniek gericht", zegt Hellebaut.

  "Op het WK indoor zou alles boven 1m97 goed zijn. Ik voel me fris, sta fysiek scherp en mijn honger is heel groot."

  Op het WK krijgt Hellebaut te duchten concurrentie van onder meer de Russin Anna Tsjitsjerova en de Amerikaanse Chaunté Howard. Hellebaut: "Tsjitsjerova presteert al de hele winter op hoog niveau en ook Howard sprong de laatste weken al over 2 meter."

  "Maar ik kom het beste tot mijn recht op kampioenschappen, ik piek ernaar. Ik ben blij dat ik na een jaar en enkele wedstrijden weer een kampioenschap kan afwerken. Met veel goesting."

  "Mijn korte aanloop zit zeer goed en ik hoop dat mijn techniek op de lange aanloop voldoende bijgeschaafd is om zelf ook een sterke prestatie neer te zetten."

  Vandeven: "In de zomer zal Tia zeker twee meter springen"

  Coach Wim Vandeven: "Ik verwacht dat Tia op het WK zeker 1m98 zal springen. Ze staat er beter voor dan we vooraf hadden ingeschat. In de zomer zie ik haar zeker de kaap van de twee meter halen."

  "Ik wil nu echter niet focussen op een bepaalde hoogte, want eenmaal die gehaald is, zijn de stress en focus wat minder om nog hoger te geraken."

  "Na een goeie wintercampagne kunnen we met opgeheven hoofd naar Istanbul. Tia kan haar beste seizoensprestatie verbeteren. We gaan naar daar om zo hoog mogelijk te springen en dan zien we wel waar we uitkomen in het klassement."

  "Er zit nog heel wat rek op. Qua kracht zit Tia al zeer goed, maar technisch en fysiek kan het nog beter. Ze kan ook nog een kilogram of twee verliezen."