• home
 • video
 • pas verschenen

  Platini: "Geen camera's op de doellijn aub"

  Platini (r) is het niet eens met FIFA-baas Sepp Blatter (l).

  UEFA-baas Michel Platini wordt niet warm van het idee om camera's op de doellijn te instaleren. De FIFA overweegt dat voor het WK 2014. "Voetbal is populair, net omdat de regels zo simpel zijn", zegt de Fransman.

  De wereldvoetbalbond FIFA onderzoekt op dit moment of de technologie op punt kan staan voor het WK in Brazilië, over twee jaar. De baas van de Europese voetbalbond, Michel Platini, wordt er niet warm van.

  "Voetbal is de populairste sport in de wereld, net omdat de regels zo eenvoudig zijn. Ik vind het nonsens om daar aan te sleutelen", zegt de Fransman.

  "Als je een camera in de goal zet, moet je er ook één gebruiken om buitenspel vast te leggen." Platini geeft de voorkeur aan twee extra refs aan elk strafschopgebied, zoals die al ingezet worden  in de Europese clubcompetities.