• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerrard wint League Cup na misser van neef

  De Liverpool-spelers zijn door het dolle heen: ze pakken nog eens een prijs.

  Liverpool heeft zijn prijzenkast uitgebreid met een achtste League Cup. In de finale op Wembley had het wel strafschoppen nodig tegen tweedeklasser Cardiff. Na 90 minuten stond het 1-1, na 120 2-2. Voor het eerst in zes jaar pakt Liverpool een trofee.

  Liverpool-verdediger Skrtel wiste rond het uur de vroege 1-0 van Mason uit. 90 minuten volstonden dus niet om een winnaar aan te wijzen.

  In de verlengingen leek Dirk Kuyt de held te worden. De Nederlander bracht Liverpool eerst met meer geluk dan kunde op voorsprong en redde nadien de gelijkmaker van de doellijn.

  Maar bij de daaropvolgende hoekschop was het via Turner wel raak voor Cardiff. En dus moesten strafschoppen beslissen.

  Steven Gerrard zag zijn penalty gered en ook Adam miste voor Liverpool. Bij een 2-3-stand voor Liverpool bezweek Anthony Gerrard onder de druk. De neef van Steven en verdediger bij Cardiff trapte zijn elfmeter naast. Liverpool liet de champagne knallen.

  De League Cup is na de FA Cup de tweede Engelse beker. Liverpool wint hem voor de achtste keer. Opmerkelijk: het is van het seizoen 2005-2006 geleden dat Liverpool eremetaal in zijn kast mag zetten. Toen veroverde het de FA Cup.