• home
 • video
 • pas verschenen

  Eline Berings is twee Belgische titels rijker

  Eline Berings is de snelste op de 60m horden.

  Eline Berings heeft op het Belgisch kampioenschap indoor in Gent de 60 meter en de 60 meter horden gewonnen. Berings concentreert zich nu op het WK indoor, van 9 tot 11 maart in Istanbul. "Daar mik ik op de halve finale", zegt ze.

  Tia Hellebaut (hoogspringen), Eline Berings (60 meter) en Jan Van Den Broeck (800 meter) zijn de drie Belgen die in maart deelnemen aan het WK indoor in Turkije. Op het BK in Gent kon niemand nog een ticket pakken.

  Berings won in haar thuisstad twee keer: de 60 meter vóór Elisabeth Davin (in 7"49) en de 60 meter horden vóór Anne Zagré (in 8"11). Bij de mannen wonnen Seghers en Beyens die twee nummers.

  Kristof Beyens liep 6"86 op de 60 meter, Dario Seghers deed het in 7"90 op de horden, een persoonlijk record. Op de 1.500 meter kon Kristof Van Malderen zijn titel niet verlengen. Jérôme Kahia versloeg hem in 3'52"86.

  Berings: "Mik op halve finale op WK"

  Eline Berings heeft de goeie vorm weer te pakken en focust nu helemaal op het WK in Istanbul. "Ik mik op de halve finale", zegt de 25-jarige spurtster. "Alles wat meer is, is heel mooi."

  Op het BK ging ze voluit voor de twee titels en dat lukte. Al was het heel spannend op de horden. Anne Zagré eindigde in dezelfde tijd. "Ik ben tevreden, de concurrentie was niet min."

  Wat komt er nu nog tot het WK? "Komende week staat er een doorgedreven trainingsweek op het programma, daarna zal ik een weekje rust inbouwen. Op het WK zal veel afhangen van details."