• home
 • video
 • pas verschenen

  Bergen: "Broeckaert vervangt Van Wijk"

  Geert Broeckaert (r) neemt de taken over van Dennis van Wijk (l) bij Bergen.

  Dennis van Wijk heeft zaterdag bekendgemaakt dat hij op het einde van het seizoen stopt als coach van Bergen. Een dag later schuift de club hem meteen opzij: "Van Wijk blijft officieel coach, maar assistent Geert Broeckaert neemt zijn taken over."

  Zaterdag na de nederlaag in Gent (2-0) heeft Dennis van Wijk aangekondigd dat hij de club op het einde van het seizoen verlaat. "Ik heb besloten om niet bij te tekenen", zei de coach.

  Die woorden zijn bij Bergen in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik veronderstel dat Van Wijk lang heeft nagedacht over die beslissing en dat hij in schoonheid wilde vertrekken nu we zeker zijn van Play-off II. Maar ik vind deze situatie niet opportuun", zegt Alain Lommers, algemeen directeur van Bergen.

  "Hij blijft officieel coach, maar assistent Geert Broeckaert neemt zijn taken over tot het einde van het seizoen. Ondertussen gaan we op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen."

  "Groep steunde Van Wijk niet meer"

  Dennis van Wijk was sinds januari 2011 aan de slag in Bergen. Hij loodste de club weer naar de hoogste afdeling.

  "We stellen vast dat hij niet langer de steun van het volledige team geniet", zegt Lommers.

  "Na een sterke periode in december konden we nog geen enkele zege boeken. Er was iets aan het broeien. Het is niet normaal dat je na zoveel zeges niet meer wint."

  "Twee maanden geleden las ik dat we Van Wijk een nieuw contract voor drie jaar moesten geven. We hebben er goed aan gedaan te wachten."