• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal klopt Tottenham, Giggs scoort in z'n 900e

  Rosicky juicht: hij heeft net de 3-2 gescoord voor Arsenal.

  Arsenal heeft in de stadsderby tegen Tottenham een scheve situatie rechtgezet. Na een goed halfuur leidde Tottenham met 0-2, maar Arsenal won met 5-2. De oudjes van Manchester United trokken hun team over de streep in Norwich: 1-2.

  Tottenham greep Arsenal op zijn eigen veld naar de keel. Saha scoorde al vroeg de 0-1 en iets voorbij het halfuur hing Arsenal uitgeteld in de touwen toen Adebayor tegen zijn ex-team een strafschop omzette.

  Maar Arsenal veerde plots recht en Sagna en Van Persie wisten de 0-2 nog voor de rust uit. In een dol kwartier na de rust ging Tottenham helemaal tegen het canvas. De 3-2 van Rosicky was al een flinke dreun voor de bezoekers en Walcott sloeg Tottenham helemaal knock-out met twee doelpunten.

  Manchester United had het ondanks Scholes' vroege goal niet onder de markt met Norwich. De thuisploeg had het meeste van het spel, maar de verdiende gelijkmaker kwam er pas laat toen Holt scoorde. United leek op weg naar puntenverlies tot Giggs in de extra tijd de 1-2 binnenknalde.

  Voor Giggs was het trouwens een jubileumwedstrijd, want de middenvelder speelde zijn 900e (!) match voor Manchester United. "Een geweldig carrière en een geweldige man", strooide United-coach Alex Ferguson met lof. "We moeten wel eerlijk zijn: we komen hier goed weg. Norwich was de betere ploeg vandaag."