• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynen: "Ik ben in de running in Duitsland"

  De kans lijkt groot dat Vital Heynen de nieuwe bondscoach van Duitsland wordt. De coach van Maaseik is een van de kandidaten van de Duitse volleybalbond en lijkt in poleposition te liggen voor de job. Een van de komende dagen valt de beslissing.

  Begin februari liet Vital Heynen een ballonnetje op dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging en misschien wel zou weggaan bij Maaseik. Heynen lonkt al een tijdje naar het buitenland.

  Heynen zou ook kandidaat zijn om bondscoach te worden in ons land, maar Duitsland is ook in de dans gesprongen. "Ik heb vrijdag gehoord dat ik samen met Hübner en Di Giorgi in de running ben voor de job", zegt Heynen aan Sporza.

  Een van de komende dagen wordt in Duitsland de knoop doorgehakt. Het is nog niet duidelijk of Heynen die job in Duitsland zal kunnen/mogen mcombineren met Maaseik.

  Duitsland heeft nog een kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, op het kwalificatietoernooi in mei in Bulgarije. De Duitsers versloegen in november België in de finale van het prekwalificatietoernooi.