• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "We willen winnen tegen Barcelona"

  Courtois is klaar voor de komst van Messi en co.

  Atletico-Madrid doelman Thibaut Courtois wil zondag stunten en "de nul houden" tegen het sterrenteam van Barcelona. En de jonge Belg rekent op een kans bij de Rode Duivels.

  In de heenronde ging Atletico Madrid kansloos onderuit bij Barcelona en moest Thibaut Courtois zich vijf keer omkeren.

  Die zware nederlaag is niet blijven hangen bij de 19-jarige Belg: "Van zulke matchen leer je veel als keeper. Deze keer wil ik mijn netten wel schoonhouden", zegt hij.

  "We willen stunten en gaan voor de zege. Barça is niet meer zo onoverwinnelijk als vorig jaar. We hebben de punten nodig om dichter bij de top vier te sluipen. Zij moeten dan weer winnen om Real niet verder uit te laten lopen."

  Bij Barcelona steekt vedette Messi weer in een bloedvorm, hij scoorde vorige week vier keer tegen Valencia. "Als ik voor de aftrap de hand van Messi schud, zal dat met de nodige bewondering zijn. Maar eens de bal rolt, is hij een tegenstander als een ander."

  "Iedereen een kans bij de Rode Duivels"

  Bondscoach Georges Leekens verklaarde dat Simon Mignolet niet langer de onbetwiste nummer 1 onder de lat is bij de Rode Duivels. Denkt Thibaut Courtois dat hij die plaats zal innemen?

  "Ik lig er niet wakker van. We staan voor de start van een nieuwe campagne met België en dan is het logisch dat iedereen weer vanaf nul vertrekt", zegt Courtois.

  "Ik ga ervan uit dat Simon Mignolet, Jean-François Gillet en ikzelf in de voorbereiding allemaal onze kans zullen krijgen. We doen het alle drie goed in grote competities. Die concurrentie kan de Rode Duivels alleen maar ten goede komen."

  • Thibaut Courtois was 577 minuten ongeslagen in de Spaanse competitie, tot hij vorig weekend in Gijon een goal incasseerde. "Dat was ergens een opluchting, want het ging meer over die reeks dan over de ploeg. Nu is er toch wat minder druk op mij."