• home
 • video
 • pas verschenen

  Geopereerde Hewitt wil er staan op de Spelen

  Hewitt raakte op de Australian Open in de 8e finales.

  De Australiër Lleyton Hewitt staat enkele maanden aan de kant. Hij was al lang op de sukkel met een teenblessure en liet zich daar nu aan opereren. "Ik hoop weer fit te raken voor de Spelen."

  Lleyton Hewitt heeft zich al door verschillende sukkelstraatjes geworsteld. De blessuregevoelige ex-nummer 1 is weggezakt naar de 170e plaats op de ATP-lijst.

  Hewitt hoopt dat de teenoperatie hem van een aanslepende blessure verlost. "Volgens de dokters was mijn dikke teen helemaal naar de vaantjes. Ik had de laatste jaren ook bij elke match pijn", zei Hewitt op zijn 31e verjaardag.

  Hewitt moet nu 6 tot 7 weken rusten en daarna start de echte revalidatie. Hij droomt van de Spelen in Londen. Dan wordt er getennist op het gras van Wimbledon, waar hij in 2002 het grandslamtoernooi won.

  Hewitt is wel nog niet zeker dat hij naar de Spelen mag gaan. Hij rekent op een wildcard. "Het hangt niet van mij af of ik erbij zal zijn, maar ik hoop uitgenodigd te worden, o.a. door wat ik in het verleden allemaal al deed voor de Daviscup-ploeg."