• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen: "Het is tijd om te oogsten"

  Voor Omega Pharma-Quick Step kan het klassieke voorjaar niet snel genoeg beginnen. De nieuwe Belgische ploeg heeft de wind in de zeilen en beschikt met Tom Boonen over een speerpunt in bloedvorm. De kopman is hoopvol. "Of ik gretiger ben dan anders? Ik ben vooral beter", zegt hij.

  Tien keer nam hij al deel aan de Omloop Het Nieuwsblad, maar nog nooit kon Tom Boonen de openingsklassieker winnen. "Ik start morgen in ieder geval vol vertrouwen", zegt hij aan Sporza.

  "Ik heb genoeg ervaring om me niet gek te laten maken in de koers. Het is belangrijk dat het weer goed zal zijn, zodat de overgang met de hitte uit het Midden-Oosten niet te bruusk is. Met deze omstandigheden zal het wellicht lang duren voor de koers openbreekt."

  "In de Omloop is het moeilijk om met de grote mannen vooraan te raken", gaat Boonen voort. "De beslissing valt vaak vroeg, dat maakt het lastig."

  Boonen maakte al heel wat indruk in het voorseizoen, ook op zijn collega's. "Ik heb ook nog een goeie laatste week achter de rug. Ik denk dat ik klaar ben om een goed openingsweekend te rijden."

  "Het zou mooi zijn als mijn ploegmaats zouden kunnen profiteren dat ik de favorietenrol krijg toegespeeld. De ploeg is er meer dan ooit klaar voor. We hebben een aantal kandidaat-winnaars en kunnen enkel veldslagen overleven."

  "Of ik gretiger ben dan andere jaren? Vooral beter. Dan is het makkelijker om gretig te zijn. Het is nu tijd om eraan te beginnen. Het is tijd om te oogsten."

  Lefevere: "Alles lukt momenteel"

  Omega Pharma-Quick Step had de voorbije weken de wind in de zeilen. Manager Patrick Lefevere leeft dan ook ontspannen naar de Omloop toe. "Maar pas op: de komende weken en maanden zal moeten blijken wat al die zeges waard waren", waarschuwt hij bij Sporza.

  "De eerste periode hebben we met succes afgesloten, maar nu begint de tweede periode waarin elke week een balans wordt opgemaakt. Het klopt dat we in een positieve spiraal zitten. Alles lukt momenteel."

  "Boonen lijkt er ook klaar voor, maar de koers moet nog gereden worden. Het is de kunst om de koers ook na de laatste helling nog te kunnen controleren."