• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zwarte magie is probleem in Afrikaans voetbal"

  Ghana-bondscoach Stevanovic (derde van rechts) doet een boekje open van de Ghanese selectie.

  Ghana was een van de favorieten op de voorbije Africa Cup voetbal, maar het land sneuvelde in de halve finales. Interne twisten zouden aan de basis gelegen hebben van de uitschakeling. En die twisten gingen soms heel ver.

  Volgens de Servische bondscoach Goran Stevanovic viel zijn selectie uiteen in verschillende kampen. De ruzies liepen zo hoog op dat sommige spelers gebruikmaakten van zwarte magie... tegen hun eigen ploegmaats zelfs.

  "Ik heb veel geleerd over het Afrikaanse voetbal", zegt Stevanovic. "Het probleem van de zwarte magie moet aangepakt worden. Er was ook een gebrek aan respect tussen de spelers."