• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaf zondag verdwijnt het gras in Brugge

  Het veld in Brugge ligt er erg slecht bij.

  Zondag begint een aannemer uit Rotterdam met de aanleg van de nieuwe grasmat in het Jan Breydelstadion. De werkzaamheden kunnen pas van start gaan na de competitiewedstrijd Cercle Brugge-Zulte Waregem van zaterdag.

  Het Brugse stadsbestuur, Club Brugge en de aannemer hebben strikte afspraken gemaakt. Alles moet klaar zijn tegen zaterdag 3 maart, want een dag later speelt Club thuis een toppper tegen Standard.

  Er moet dus haast gemaakt worden. De aannemer kan in dat opzicht adelbrieven voorleggen met grasmatten in de Amsterdam ArenA en het Santiago Bernabeu van Real Madrid.

  De mat van Club ligt er al een tijdje erbarmelijk bij. Zondag zou het veld in belangrijke mate hebben bijgedragen tot een zwaar letsel bij Fredrik Stenman, tot grote woede van trainer Daum. Daum zei dat het veld in een akker herschapen was. Hij zou er niet eens koeien op loslaten.