• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Geen probleem als nummer 2"

  Greg Van Avermaet: "Ploeg is sterker dankzij Gilbert."

  BMC heeft naast Philippe Gilbert nog enkele ijzers in het vuur voor de Omloop van zaterdag. Ex-winnaar Thor Hushovd wil "een rol spelen in de finale". En Greg Van Avermaet zal "een kans niet laten liggen". Of zorgt Taylor Phinney voor de verrassing?

  Greg Van Avermaet verkende met zijn ploegmaats van BMC de finale van de Omloop. "Zo'n verkenning is echt wel nodig, want in de Omloop is het altijd draaien en keren. Nu heb ik een goed beeld van de kasseien."

  "Door de komst van Gilbert is onze ploeg nog wat sterker geworden. Hij zal altijd als kopman aan de start staan. Of ik dat niet erg vind? Neen, ik heb er geen probleem mee om nummer 2 te zijn."

  "Ik weet bovendien dat ik wel eens mijn kans zal krijgen. Als die kans zich zaterdag al voordoet, zal ik die kans niet laten liggen. Al denk ik dat er anderen zijn die net iets boven mij uitsteken."

  Hushovd: "Een rol spelen in de finale"

  Thor Hushovd heeft de Omloop Het Nieuwsblad al op zijn naam geschreven, de Noor won in 2009. "Deze koers is toch net iets meer dan een voorbereiding op wat nog komt. Dat is de Omloop oneer aandoen."

  "Dit is voor mij de eerste grote koers en we hebben een sterk team met Gilbert als speerpunt. Ik hoop dat ik een rol van betekenis kan spelen in de finale, ik zal snel weten waar ik aan toe ben."

  Taylor Phinney kan zaterdag misschien voor een kleine verrassing zorgen. "Het klinkt misschien raar uit de mond van een Amerikaan, maar ik ben echt een fan van de Belgische koersen. Ik ben helemaal klaar voor de Omloop."