• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels staat eerste op laatste UCI-ranking

  Kevin Pauwels vergaarde 153 punten meer dan Sven Nys.

  Nu de veldrijders hun vehikels in de garage hebben gezet, is ook de UCI-lijst van het seizoen 2011-2012 afgesloten. Pauwels beëindigt het seizoen op de eerste plaats, Sven Nys is een mooie tweede en wereldkampioen Niels Albert bekleedt de vierde plaats.

  In de top tien van de wereldranglijst prijken zeven Belgen. Alleen de Tsjech Zdenek Stybar, de Nederlander Lars van der Haar en de Fransman Francis Mourey doorbreken de hegemonie van ons land.

  In het landenklassement steekt België er met kop en schouders bovenuit. Onze landgenoten vergaarden bijna dubbel zo veel punten als eerste achtervolger Tsjechië : 6.130 punten tegenover 3.270. Frankrijk is derde met 2.610, voor Nederland met 2.511.