• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens, Chadli en Alderweireld scoren

  Dries Mertens scoorde voor PSV de 1-0 vanaf de stip.

  Voor Dries Mertens, Nacer Chadli, Thibaut Courtois en Kevin Mirallas en hun respectievelijke clubs is de Europa League nog niet voorbij. Zijn plaatsten zich donderdag voor de 1/8e finales. De Ajax-Belgen gingen er met opgeheven hoofd uit.

  Alex Ferguson kon het zich veroorloven om een jeugdig Manchester United de wei in te sturen tegen Ajax. Toen Hernandez er al snel 1-0 van maakte waanden de Engelsen zich helemaal zegezeker, maar dat was buiten de waard gerekend.

  Ajax, met Vertonghen en Alderweireld de hele wedstrijd op het veld, reageerde nog voor de rust. Özbiliz zorgde voor de 1-1 met een knap schot. De Amsterdammers leefden op hoop en voetbalden aardig mee, maar kwam ook goed weg toen Nani de lat trof.

  In de slotfase kwam een vermoeid Ajax zowaar op voorsprong. Alderweireld dook de 1-2 binnen en de thuisfans knepen nog even de billen dicht. Vijf minuten bleek echter te weinig voor een Amsterdams mirakel, maar met een 1-2-zege op Old Trafford nemen Vertonghen en co toch op een mooie manier afscheid van de Europa League.

  Atletico heeft zich de kaas niet meer van het brood laten eten tegen Lazio. Het slopingswerk hadden de Madrilenen al in de heenmatch verricht, Godin gooide na de rust het laatste muurtje omver. Courtois hield met een fraaie save de nul.

  Kevin Mirallas speelde de hele wedstrijd voor Olympiakos, dat Roebin Kazan versloeg met 1-0. De Belg zag hoe Djebbour (ex-La Louvière) op het kwartier het enige doelpunt maakte. De Grieken hadden ook de heenmatch met 1-0 gewonnen.

  Mertens en Chadli scoren voor hun team

  Trabzonspor heeft het PSV niet al te lastig meer gemaakt. Na een kwartier werd Mertens neergehaald, hij trapte zelf de penalty feilloos in doel. Mertens had ook een voet in de 2-0.

  Een scherpe voorzet kon door Matavz nauwelijks nog gemist worden. Toen Strootman er voor de rust ook nog 3-0 van maakte, was de kwalificatie helemaal binnen.

  Yilmiz scoorde nog wel tegen, maar het kon de pret bij de PSV-fans niet drukken. Die mochten na de rust nog een keer juichen: Matavz maakte zijn tweede van de avond. In de 1/8e finales wacht PSV een lastige klant: Valencia.

  Na de 1-0-zege in Roemenië had Twente geen zin om zich nog moe te maken tegen Steaua. Het enige doelpunt in Enschede, van Chadli, was merkwaardig. De keeper liet onbegrijpelijk een terugspeelbal van de voet springen. De Jong pikte op en gunde Chadli het cadeautje.

  De samenstelling van de 1/8 finales