• home
 • video
 • pas verschenen

  Lelangue: "Het echte werk begint pas zaterdag"

  Philippe Gilbert luistert naar de raad van John Lelangue.

  BMC kan met onder anderen Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Greg Van Avermaet, Alessandro Ballan en Marcus Burghardt een team vol toppers opstellen. De man die deze bende tot een eendrachtig geheel moet smeden is de Belg John Lelangue.

  "Het brengt geen extra druk mee dat wij als de sterkste ploeg beschouwd worden. Ik heb voor alle klassiekers al een plan in mijn hoofd, maar daarover zal ik niks verklappen. Mijn collega's luisteren ook mee", zegt Lelangue.

  "We wonnen nog niet in 2012, maar zo was het ook vorig jaar op dit moment. Toch werd het nog een goed jaar. Ik mik niet op een áántal zeges, wel op koersen."

  Volgens Lelangue waren de wedstrijden tot nu toe maar wat spielerei. Dat is vanaf nu totaal anders. "Het openingsweekend is wél belangrijk", zegt hij.

  "Vanaf nu tot eind april willen we er de hele tijd staan. Het echte werk begint zaterdag pas. Ik ben tevreden over de aanloop naar de Omloop. Al onze renners zijn op het gewenste niveau."

  Dat betekent niet dat de BMC-manager zaterdag een zege eist. "We moeten als ploeg een rol spelen in de finale. Een sleutelrol zelfs. Als we een mooie koers hebben gereden en de afgesproken strategie gevolgd hebben, is het goed."