• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens roept De Ceulaer en Martens op

  Georges Leekens geeft uitleg bij zijn selectie.

  Bondscoach Georges Leekens heeft zijn selectie voor de oefeninterland tegen Griekenland vrijgegeven. Benjamin De Ceulaer (Lokeren) en Maarten Martens (AZ) speelden zich in de gratie van Leekens. Jelle Vossen is de opvallendste afvaller.

  België oefent op woensdag 29 februari op Kreta tegen Griekenland en bondscoach Georges Leekens neemt 25 spelers mee.  Benjamin De Ceulaer (kleine foto) en Maarten Martens springen in het oog bij de nieuwkomers.

  AZ-middenvelder Maarten Martens speelde zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Rode Duivels begin maart 2010 tegen Kroatië (0-1). De Ceulaer, die al international bij de beloften was, mag op de dag nadat Lokeren de bekerfinale wist te bereiken, zijn eerste A-selectie vieren.

  Door de terugkeer van Simon Mignolet, valt Olivier Renard weg uit de kern. Blessures houden Daniel Van Buyten en Vadis Odjidja weg bij de Duivels en ook voor Genk-spelers Vanden Borre en Jelle Vossen had Leekens geen plaats meer. Wel er opnieuw bij zijn Ciman en De Camargo.

  "Martens en De Ceulaer zijn intelligente jongens"

  Maarten Martens en Benji De Ceulaer hebben dus een leuk telefoontje gekregen van Georges Leekens. "Ze verdienen deze selectie allebei", zegt de bondscoach.

  "We volgen Martens al sinds zijn terugkeer uit blessure. Hij doet het goed en dan heb ik het niet enkel over zijn duel tegen Anderlecht vorige week. Hij heeft ook weer aan maturiteit bijgewonnen."

  "De Ceulaer is net als Martens intelligent. Hij verdient een selectie voor zijn manier van voetballen. Hij scoort en laat scoren, freewheelt van links naar rechts, heeft diepgang en heeft vertrouwen. Logisch dat ik hem bij de selectie neem."

  Griekenland is een pittige tegenstander woensdag. Leekens: "Ze staan 14e op de FIFA-ranking, dat liegt niet. Wij staan 39e, het wordt een moeilijke partij."

  "We zullen er een leuke wedstrijd van proberen te maken voor hun passionele publiek. Het zal goed zijn om de groep nog eens samen te hebben na lange tijd. Alles staat in het teken van september, wanneer de WK-voorronde van start gaat."

  "In dat opzicht wil ik de spelers zeggen dat ze in juni de juiste beslissingen moeten nemen, zodat ze het goeie ritme te pakken hebben en in mijn selectie geraken voor Wales en Kroatië."