• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "Willen terechte kritiek rechtzetten"

  Jacobs: "Vol overgave met de fans achter ons."

  Anderlecht moet vanavond tegen AZ de 1-0-nederlaag uit Alkmaar wegvegen om in Europa te blijven. Coach Ariël Jacobs weet dat Anderlecht thuis uit een ander vaatje zal moeten tappen.

  Anderlecht kwam met de 1-0-nederlaag vorige donderdag nog goed weg. Anderlecht-coach Ariël Jacobs wil die match naar de vergetelheid spelen.

  "We moeten alle terechte kritiek na de match van vorige week weerleggen. We willen bewijzen dat het een accident de parcours is. Iedereen bij ons zal er gesteund door de fans vol voor gaan."

  AZ is sant in het eigen Alkmaar, maar heeft het buitenshuis steeds moeilijk. "Maar de ploeg heeft wel de intrinsieke kwaliteiten om veel kansen te creëren. Die moet je eruit halen."

  AZ verloor vorig weekend kansloos met 3-0 tegen Utrecht. Jacobs hoopt dat de Nederlandse ploeg wat aan zichzelf zal twijfelen. "De wedstrijd voor een Europese confrontatie wil je vooral zonder kleerscheuren door raken. Daarnaast wil je ook de sereniteit in de groep bewaren en dat is moeilijker na een nederlaag. Dan krijg je toch kritiek in de groep en van buitenaf."

  Jovanovic: "AZ bij de keel grijpen"

  Milan Jovanovic was na de heenmatch hard in zijn zelfkritiek over Anderlecht. Maar de Serviër gelooft wel nog in de kwalificatie. "AZ is wel nog in het voordeel, maar we maken al meer kans. Ik hoop dat we snel kunnen scoren en AZ bij de keel grijpen. We zijn dit seizoen ook beter thuis dan uit. Ik denk wel dat we om de 1-0 op te halen drie keer zullen moeten scoren.""