• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Conditie is goed genoeg voor winst"

  Philippe Gilbert: "Tom Boonen zal per se eens willen winnen."

  Philippe Gilbert heeft zich in het voorseizoen voorlopig koest gehouden. Toch twijfelt de BMC-renner er niet aan dat hij de juiste conditie te pakken heeft om zijn derde Omloop te winnen. "Ik rij met de Belgische driekleur en dat geeft extra motivatie", zegt Gilbert.

  Philippe Gilbert won de Belgische openingsklassieker in 2006 en 2008. "De twee keer dat ik de Omloop won, was ik ook nog geen 100%, dus waarom zou ik me zorgen maken", zegt Gilbert aan Sporza.

  "Ik heb een goeie basisconditie, al heb ik nog geen specifieke trainingen achter de rug. Ik heb in ieder geval geen achterstand opgelopen."

  Als hij wint, dan evenaart Gilbert het record van Ernest Sterckx, Joseph Bruyère en Peter Van Petegem. "Maar daar lig ik niet wakker van."
   

  "Belgische driekleur geeft extra motivatie"

  In tegenstelling tot Tom Boonen ging Philippe Gilbert het parcours van de Omloop wél verkennen. "Ik hecht er belang aan om de route nog eens te zien. Dat is belangrijk voor mijn motivatie."

  "Voor een Belg is de Omloop héél erg belangrijk. Voor iemand als Hushovd geldt dat minder, want in Noorwegen kent niemand deze koers. Ik rij bovendien zélf met de Belgische driekleur. Dat geeft extra motivatie", zegt Gilbert.

  Wie worden zijn grootste concurrenten? "Boonen is heel goed. Hij wil de Omloop per se eens winnen en hij heeft een goeie ploeg. Flecha is ook heel sterk." Flecha staat wel al op de erelijst van de Omloop, de Spanjaard won in 2010.