• home
 • video
 • pas verschenen

  El Ghanassy haakt af bij de nationale beloften

  Coach Jean-François Remy maakt zijn selectie voor Engeland bekend.

  De jonge Rode Duivels spelen volgende week woensdag een EK-kwalificatiematch in en tegen Engeland. Bondsoach Jean-François Remy heeft 20 spelers opgeroepen. Yassine El Ghanassy haakte af op het laatste moment. Hij wordt vervangen door Guillaume François.

  België staat in zijn groep op de tweede plaats, met 8 punten uit vijf wedstrijden. Engeland is groepsleider met 12 punten. In hun vorige wedstrijd verrasten de jonge Rode Duivels de Engelsen, ze wonnen met 2-1.

  Jean-François Remy, de bondscoach van de Belgische beloften, had aanvankelijk Yassine El Ghanassy opgeroepen voor de belangrijke interland tegen Engeland. Maar donderdag kreeg Remy een telefoontje van Gent, de club van El Ghanassy. De aanvaller verliet de training met een adductorenletsel. Het zou een opflakkering zijn van een oude blessure.

  El Ghanassy kreeg rust voorgeschreven tot aan de start van de play-offs. Bondscoach Remy heeft hem vervangen door Guillaume François van Beerschot.

  De selectie:

  • Doel: Casteels (Hoffenheim), Coppens (Cercle), Kaminski (OH Leuven)
    
  • Verdediging: Boyata (Bolton), Daeseleire (STVV), De Bock (Lokeren), De Jonghe (Club Brugge), Mertens (Cercle), Ngawa (STVV), Wuytens (Beerschot)
    
  • Middenveld: De Pauw (Lokeren), Meunier (Club Brugge), Sterckx (Zulte Waregem), Van Acker (Club Brugge)
    
  • Aanval: Badibanga (De Graafschap), François (Beerschot), Lestienne (Club Brugge), Benteke (Genk), Bruno (Rijsel), Naessens (Zulte Waregem)