• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts strandt in eerste ronde WK matchplay

  Nicolas Colsaerts maakte het Lee Westwood niet makkelijk.

  Golfer Nicolas Colsaerts is op het WK matchplay in de eerste ronde gestrand. De Belg weerde zich wel kranig tegen de Engelsman Lee Westwood, maar de nummer 3 van de wereld bleek toch te goed. "We speelden allebei goed", zei Westwood.

  Nicolas Colsaerts kreeg als 64e op de wereldranglijst het laatste kaartje voor het WK matchplay. Dat is een golfformule waar je een punt krijgt als je een hole in minder slagen dan je tegenstander afwerkt.

  Bij de loting werd Colsaerts niet gespaard. Hij trof één van de topreekshoofden: Lee Westwood. De Engelsman is de nummer drie van de wereld.

  Westwood beet zich meteen vast in de match en liep snel uit, maar de Belg kwam na tien holes terug tot op een punt. Hij had toen op vier holes drie birdies geslagen.

  Colsaerts bleef aanklampen, maar Westwood liet zich op geen foutjes betrappen. Op de 17e hole maakte Westwood de kloof onoverbrugbaar en gaf Colsaerts op.

  "We speelden allebei goed"

  • Nicolas Colsaerts: "Lee Westwood was te sterk vandaag. Hij is de nummer drie van de wereld en speelde op zijn niveau. Ik miste mijn start wat en hij ging onmiddellijk voor de punten. Zijn zege is verdiend, maar voor mij was het sowieso een geweldige  ervaring. Ik beleefde hier prachtige momenten in Arizona."
    
  • Lee Westwood: "Ik ben erg tevreden over alle aspecten van mijn spel vandaag, ik speelde heel goed. Colsaerts trouwens ook, het was echt een goeie solide wedstrijd. Je moet in matchplay zo snel mogelijk toeslaan en punten vergaren. Dat lukte me prima vandaag, ik maakte geen fouten. Ik denk dat de mensen een goeie partij golf te zien kregen."