• home
 • video
 • pas verschenen

  Bokser Chisora krijgt boete van 100.000 dollar

  Chisora toonde zich al voor de kamp van zijn slechte kant.

  Bokser Dereck Chisora heeft een eerste straf gekregen voor zijn verwerpelijke gedrag in München afgelopen weekend. De Brit misdroeg zich voor en na de titelkamp met Vitali Klitsjko. De Duitse bond heeft hem een boete van 100.000 dollar (75.225 euro) gegeven.

  Chisora gaf Klitsjko tijdens de weging een klap in zijn gezicht, spuugde net voor het duel water in het gezicht van Vitali's broer Vladimir en raakte na de kamp slaags met ex-bokser David Haye.

  "Hij krijgt een boete van 100.000 dollar (75.225 euro) voor die drie incidenten. De helft van die som blijft bij ons, de andere helft gaat naar een goed doel dat de steun geniet van de WBC-federatie", zegt de Duitse boksbond.

  En het kan nog erger worden voor Chisora, want ook de Britse bond heeft een onderzoek ingesteld naar het gedrag van de bokser. ""Een levenslange schorsing behoort tot de mogelijkheden", klonk het al.