• home
 • video
 • pas verschenen

  "BMC is het Barcelona van het wielrennen"

  Renaat Schotte: "De nieuwe superploeg is zonder twijfel BMC."

  Het klassieke voorjaar komt eraan en wij peilen, in verschillende thema's, bij de VRT-wielerkenners naar hun verwachtingen. Vandaag hebben Michel Wuyts, José De Cauwer, Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte, Carl Berteele en Christophe Vandegoor het over de sterkste ploeg.

  José De Cauwer: "BMC is de sterkste ploeg. Toch?" Michel Wuyts antwoordt: "Ja. De vraag is alleen of je een team kunt kopen." De Cauwer: "Nee, maar BMC stond er in 2011 al voor een stuk. Vorig jaar diep in de finale van de Ronde van Vlaanderen waren er 4, 5 of 6 jongens van BMC mee. Alleen hadden ze toen geen uitgesproken kopman."

  Wuyts: "Als je erin slaagt een ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen zoals Alessandro Ballan in de pas te laten lopen voor Gilbert en Hushovd, sta je al heel ver. Maar er zijn zoveel verschuivingen door de transfermarkt dat ik niet weet hoe de teams op een wedstrijd zullen wegen."

  Renaat Schotte hoeft niet lang na te denken: "De nieuwe superploeg is zonder twijfel BMC. Als je de samenstelling van die ploeg bekijkt, is dat het Barcelona van het wielrennen. Maar BMC heeft zo veel luxe dat je je kunt afvragen of dat in sommige wedstrijden geen nadeel zal zijn."

  "Iedereen denkt dat BMC de ploeg van 2012 wordt, maar ik heb daar mijn twijfels bij", zegt radiostem Carl Berteele. "Er zijn meerdere hanen op één erf: dat zal niet altijd tot een geslaagd optreden leiden, denk ik. Andere sterke teams? Sky, Astana en de nieuwe wind bij Omega Pharma-Quick Step."

  Ook Karl Vannieuwkerke kan niet om BMC heen: "Op papier heeft BMC het beste blok. Het lijkt onklopbaar. Maar in het verleden hebben we over een paar ploegen nog al gezegd dat ze het voorjaar zouden gijzelen, wat uiteindelijk niet gebeurde."