• home
 • video
 • pas verschenen

  Virus verpest voorjaar van Grace Verbeke

  Verbeke won de Ronde van Vlaanderen in 2010.

  Grace Verbeke, winnares van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen in 2010, sukkelt met een virus in haar darmen en dat hypothekeert haar hele voorjaar. "Ik vloek omdat ik mijn geliefkoosde koersen mis."

  Grace Verbeke sukkelt al een hele tijd met gezondheidsproblemen. Ze had onder andere ontstekingen aan haar nieren, urineleiders en longblaasjes, een gestoorde leverfunctie en ze had last van allergieën.

  "Drie weken geleden vonden dokters de oorzaak van de problemen. Een virus, dat al een jaar in mijn darmen aanwezig was, tastte mijn immuniteit aan."

  "Het virus haalde ook mijn energiepeil serieus naar beneden", schrijft Verbeke, die in oktober op training ook nog eens werd aangereden, op haar website.

  "Ik ben opgelucht dat de oorzaak gevonden is en aangepakt kan worden. Maar ik moet wel conditioneel van nul beginnen en vloek dat ik mijn geliefkoosde koersen moet missen."

  "Ik weet nog niet wanneer mijn seizoen kan starten. Koersen is echt nog niet aan de orde. Ik zal mijn terugkeer in samenspraak met mijn trainster en ploegleidster Heidi Van de Vijver bespreken."