• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Kansen in bijna alle klassiekers"

  Vanmarcke: "Deuren geopend na vertrek van Hushovd"

  Sep Vanmarcke is toe aan zijn tweede seizoen bij Garmin. De 23-jarige Belg schoof, mede door het vertrek van Thor Hushovd, op in de rangorde bij de Amerikaanse ploeg. Hij wil dat vertrouwen niet beschamen en er staan in de klassiekers.

  Garmin zag met Thor Hushovd zijn speerpunt naar BMC verhuizen. Dat hoeft echter geen aderlating te zijn, vindt Vanmarcke bij Sporza radio.

  "Door Hushovds vertrek zijn we wel onze uitgesproken kopman kwijt, maar dat  opent wel deuren voor mannen zoals ik. Haussler wordt de voorjaarskopman, maar we kunnen nu onze sterkte in de breedte vooral uitspelen."

  "We hoeven nu ook minder gaatjes dicht te rijden. Dat kunnen we aan anderen overlaten. Omdat ik vorig jaar een goeie campagne had, heeft de ploeg  ook weer meer vertrouwen in me. Ik aas alvast op een eerste profzege."

  Sep Vanmarcke klopte in 2010 aan de deur met een tweede plaats in Gent-Wevelgem (foto links) en die koers heeft hij ook nu weer aangestipt. Dan wil hij top zijn.

  "Ik reed tot nu enkel de Ronde van de Algarve, omdat ik vooral mik naar de klassiekers in de weken rond de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem."

  "De Ronde van Vlaanderen, die echt wel zwaar is, is wellicht meer iets voor over enkele jaren. Maar in alle andere klassiekers moet ik, als ik een goeie dag heb, kunnen meespelen voor het podium. Mijn ploeg zal me wel beschermen als ik in de aanval ben."