• home
 • video
 • pas verschenen

  Riga: "Ik moet de emotie van me afzetten"

  De blikken stonden op oneindig op de persconferentie van dinsdag.

  De dood van physical coach Guy Namurois hangt als een donkere schaduw boven Standards voorbereiding op de wedstrijd van donderdag tegen Wisla Krakau. "Ik ga Guys dood niet gebruiken om de groep op te peppen", zegt trainer José Riga.

  "Ondanks het immense verdriet moeten we vooruit. Het is niet slecht dat donderdag al een belangrijke match wacht", zei Riga gisteren op een persconferentie.

  "Ik kan het duel niet voorbereiden zoals het hoort als ik de emotie niet van mij afzet. De spelers moeten dat ook doen."

  "Er is een psycholoog, maar we hoeven op hem geen beroep te doen. Er is een open sfeer in de kleedkamer, de spelers kunnen hun gevoelens de vrije loop laten. Dat is de beste therapie."

  "Het is logisch dat Guy geassocieerd zal worden met het duel tegen Krakau. Maar ik wil het niet gebruiken als argument om de groep op te peppen. Dat moet ieder voor zich doen", beklemtoonde Riga.

  "Geen trauma op het veld, maar ook geen trance. We zullen lucide moeten blijven, net als Guy, als we de kwalificatie aan hem willen opdragen."