• home
 • video
 • pas verschenen

  Martin Velits vervangt zieke Terpstra zaterdag

  Niki Terpstra staat zaterdag niet aan de start van de Omloop. Zondag wil hij Kuurne-Brussel-Kuurne rijden.

  Voor Niki Terpstra komt de Omloop Het Nieuwsblad te vroeg. De Nederlander van Omega Pharma-Quick Step heeft nog te veel last van zijn luchtwegen. De Slovaak Martin Velits neemt zaterdag zijn plaats in aan de start van de openingsklassieker.

  "Niki Terpstra is niet honderd procent fit en laat de Omloop uit voorzorg links liggen", zegt Wilfried Peeters, ploegleider van Omega Pharma-Quick Step. "Zondag komt hij in Kuurne-Brussel-Kuurne wellicht wel in actie."

  "Martin Velits vervangt Niki Terpstra zaterdag en werkt dus de "dubbel" af. Vandaag gingen Dries Devenyns, Stijn Vandenbergh en Nikolas Maes alvast in het gezelschap van Velits trainen in de Vlaamse Ardennen." Vorig jaar werd Terpstra zesde in de Omloop.