• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "De bevalling krijgt voorrang"

  Guillaume Gillet wordt normaal gezien rond 8 maart vader.

  Donderdag moet Anderlecht in de Europa League een 1-0-nederlaag ophalen tegen AZ. Misschien zelfs zonder Guillaume Gillet, als de natuur daarover beslist, want Gillets vriendin Marie is hoogzwanger.

  "De bevalling is voorzien voor 8 maart, maar we hebben allebei de indruk dat het zolang niet zal duren", zegt Gillet in Het Laatste Nieuws. "Natuurlijk ben ik daarmee bezig, dat wordt een van de belangrijkste momenten in mijn leven."

  "Ik wil erbij zijn als de kleine zijn hoofdje toont aan de wereld. En als dat een uur voor de match is, hoop ik dat iedereen daar begrip voor zal hebben."

  Voor Nieuwjaar speelde Gillet heel sterk, maar de laatste weken loopt het wat minder. "Dat vind ik zelf ook. Ik ben niet tevreden over mijn prestaties."

  Dinsdag nam coach Ariël Jacobs Gillet even apart. "Hij zei me dat ik voor Nieuwjaar niet boven mijn niveau heb gespeeld en ik dat peil opnieuw zal halen. Hij benadrukte dat hij vertrouwen in mij heeft. Het was maar een gesprek van 5 minuten, maar het deed deugd."

  "We hebben iets recht te zetten voor ons publiek"

  Als AZ donderdag scoort, moet Anderlecht al drie keer scoren. Maar Gillet gaat daar niet van uit. "We zijn in staat om de nul houden, dat hebben we al een paar keer bewezen in de Europa League."

  "Dat wij zondag wonnen en zij met 3-0 verloren, kan mentaal ook geen nadeel zijn. We weten dat we in Alkmaar niet agressief genoeg waren en dat we iets recht te zetten hebben voor ons publiek."