• home
 • video
 • pas verschenen

  Copa: "Heb mogelijk nog iets te goed van God"

  Copa rekent op een helpende hand van hierboven tegen Lierse.

  De Ivoriaanse doelman Copa wil met Lokeren voorbij Lierse naar de bekerfinale. Op Canvas en bij Sporza.be kunt u live bekijken of Lokeren na de 1-0-zege in de thuismatch stand kan houden op het Lisp. Miskijk u niet op het beginuur van de wedstrijd, er wordt al om 18.30u afgetrapt.

  Lierse en Lokeren zijn zich er allebei van bewust dat ze geschiedenis kunnen schrijven in de beker.  Lierse kan een vierde bekerfinale halen, de laatste dateert uit 1999. Lokeren stond enkel in 1981 al eens in de finale.

  Lokeren rekent wellicht op doelman Barry Boubacar Copa om de nul vast te houden. Copa is terug van de Africa Cup, waar hij met
  Ivoorkust de finale verloor. Copa had in het hele toernooi geen goal geslikt, maar Zambia won de finale na penalty's.

  "Zambia was uitverkoren om de Africa Cup te winnen", zegt de erg religieuze Copa in de kranten. "Het was Gods keuze en wie weet heb ik nu iets van hem te goed en volgt een mooie compensatie."

  "We zijn ons bewust van het belang van deze match. Het wordt moeilijk, maar de druk om te scoren ligt bij Lierse. We zullen alles geven en ik verwacht dat details zullen beslissen."

  Copa houdt Lazic uit doel

  Copa werd tijdens de Africa Cup in het doel van Lokeren prima vervangen door Jugoslav Lazic. Peter Maes stelde al dat "Lazic het fantastisch deed en de keuze voor Copa niet vanzelfsprekend was". Maar de Ivoriaan lijkt Maes op de laatste training toch overtuigd te hebben. Copa stond toen in de basiself.