• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert wint laatste veldrit van het seizoen

  Niels Albert was Stybar en Nys te snel af in Hasselt.

  Niels Albert heeft zijn regenboogtrui voor het laatst dit seizoen kunnen doen schitteren. De wereldkampioen haalde het in de indoorcross in Hasselt voor Zdenek Stybar en Sven Nys.

  De indoorcross was aan zijn zesde editie toe. Alle tenoren van het voorbije seizoen mochten zich eens in de kijker rijden.

  In het begin eisten Vantornout en Meeusen hun moment in de spotlights op, maar in de slotfase namen de grote vier (Pauwels, Stybar, Nys en Albert) over.

  Albert was na een slechte start helemaal naar voren opgerukt. Hij moest enkel nog Nys voor zich dulden, maar die maakte een fout in de voorlaatste bocht.

  Albert: "Ben blij dat het erop zit"

  Niels Albert greep de laatste kans om zich dit seizoen nog eens te onderscheiden."Ik maakte zoals wel vaker een slechte start, maar ik kon op het einde profiteren van een foutje van Nys", zei de winnaar.

  "Ik ben wel blij dat het seizoen erop zit. Ik blik met een tevreden gevoel terug. Ik heb negen crossen gewonnen en werd wereldkampioen."

  "Ik kan er wel mee leven dat Kevin Pauwels tot Koning Winter wordt gekroond. Hij wint de Wereldbeker en de GvA-trofee en staat eerste op de UCI-ranglijst."