• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hoste en Scheirlinckx zijn klaar voor Omloop"

  Het Topsport Vlaanderen-team bij de verkenning van het Omloop-parcours.

  Het mooie weer was woensdag een geschenk voor de wielerploegen die het parcours van de Omloop wilden verkennen. Onder meer Topsport Vlaanderen en Accent Jobs stuurde zijn renners de Vlaamse wegen op.

  De verkenningstocht van Accent Jobs op het parcours van de Omloop duurde liefst zes uur. "Door de gretigheid van de ploeg trainden we langer dan voorzien", vertelt ploegleider Lucien Van Impe.

  "Normaal gezien zouden we een deel van het parcours afleggen en dan terugdraaien. Maar de groep wou meer en de weersomstandigheden lieten dat ook toe. Een schril contrast met 2011, toen we verkenden in de sneeuw en in de regen."

  "Leif Hoste en Staf Scheirlinckx namen de boel op sleeptouw. Zij zijn zeker klaar voor zaterdag. Andy Cappelle zal Wim De Vocht vervangen, die pijn heeft aan zijn hand. Ook Sjef De Wilde is nog niet honderd procent. Wellicht zal James Vanlandschoot zijn plaats innemen."

  Topsport Vlaanderen van ploegleider Walter Planckaert hield een grote groepstraining van 140 kilometer. "Het was een ideale gelegenheid om nog eens met het gros van de ploeg op de Vlaamse wegen te rijden, zeker met het mooie weer. Want nu het seizoen begint, splitsen hun wegen", zegt Planckaert.

  "Zaterdag starten we, traditioneel, zonder kopman. Als er in de finale nog twee van onze jongens bijzitten, ben ik al best tevreden. Mijn favorieten voor de Omloop? Van Avermaet en Leukemans."