• home
 • video
 • pas verschenen

  "Belgen zullen in 2012 niet oogsten zoals in 2011"

  Berteele: "Van Keirsbulck kan over 3 jaar de rol van Boonen overnemen."

  Het klassieke voorjaar komt eraan en wij peilen, in verschillende thema's, bij de VRT-wielerkenners naar hun verwachtingen. Vandaag hebben Wuyts, De Cauwer, Vannieuwkerke, Schotte, Berteele en Vandegoor het over de Belgen.

  Vorig jaar was een "boerenjaar" voor de Belgen. Met naast de talloze successen van Gilbert ook zeges van Nuyens (Dwars door en Ronde van Vlaanderen), Vansummeren (Parijs-Roubaix) en Boonen (Gent-Wevelgem).

  "We zullen na 2012 enkel teleurgesteld kunnen zijn", denkt Carl Berteele. "Het zal minder zijn." Christophe Vandegoor sluit zich hierbij aan: "Het zou oneerlijk zijn om te vergelijken."

  Karl Vannieuwkerke en Renaat Schotte kijken al verder. "2012 zal niet dezelfde oogst opleveren als 2011. Er is nieuw volk op komst, maar het is nog vroeg", zegt Vannieuwkerke.

  Schotte: "Heel veel jonge Belgen staan te trappelen voor de poort om de doorbraak te forceren. 2012 wordt het jaar van de nieuwe oogst."

  Michel Wuyts verwacht veel van Van Avermaet en Nuyens. "Van Avermaet moet profiteren van de aandacht voor Gilbert en Nuyens zal weer een factor zijn. Ik gooi zelfs een steen in de kikkerpoel: Nuyens wordt wereldkampioen." José De Cauwer denkt al aan de klimklassiekers. "Het zou vreemd zijn als Vanendert plots top 5 rijdt."